Bezbednost saobraćaja na putevima

Home \ Vesti \ Bezbednost saobraćaja na putevima

Pravila koja bi trebalo svaki vozač da ispoštuje

Bezbednost saobraćaja na putevima je ključna za sprečavanje nesreća i povređivanja putnika. Postoje mnoge stvari koje vozači mogu da urade da bi se osigurala veća bezbednost na putu, uključujući:

  1. Pridržavanje brzine: Vozači treba da pridržavaju brzinu propisanu zakonom i da prilagode brzinu uslovima na putu.
  2. Korišćenje sigurnosnih pojaseva: Korišćenje sigurnosnih pojaseva može da spasi živote u slučaju nesreće.
  3. Upotreba alkohola i droga: Vozači ne smeju da voze pod uticajem alkohola ili droga jer to uveliko smanjuje sposobnost vožnje.
  4. Distrakcije: Vozači treba da izbegavaju distrakcije kao što su korišćenje mobilnog telefona ili konzumiranje hrane dok voze.
  5. Održavanje vozila: Vozači treba da održavaju svoja vozila kako bi se osiguralo da su u dobrom stanju i sposobni za vožnju. Jedan od načina da ispitate ispravnost vozila je redovan godišnji tehnički pregled vozila. Kod nas u preduzeću „Registracija vozila PMV Trajković“ možete ZAKAZATI i proveriti svoje vozilo.
  6. Ponašanje prema drugim učesnicima u saobraćaju : Vozači treba da poštuju druge učesnike u saobraćaju, kao što su pešaci i biciklisti.
  7. Pravilno upravljanje u kritičnim situacijama: Vozači treba da budu spremni na kritične situacije i da ih adekvatno reaguju kako bi se sprečile nesreće.

PMV TRAJKOVIĆ

Svaki pojedinac ima odgovornost da se pridržava pravila saobraćaja i da radi na tome da se poboljša bezbednost na putevima. Pravilna edukacija, kontrola i sankcije su neophodni za osiguranje bezbednosti saobraćaja.

Pročitajte još